Hostingbedrijven.nlHostingbedrijven overzicht → WebReus BV

Hostingbedrijf

BedrijfsnaamWebReus BV
Bedrijfswebsitehttp://www.webreus.nl
Algemeen
SIDN deelnemer Ja
DNS.be registratieagent Nee
ISP Gedragscode(.com) deelnemer Nee
Geaccrediteerd .EU registrar Nee
Bedrijfseigenschappen
Rechtsvorm Eenmanszaak
Aantal personen fulltime personeel 1
Beoordeling
Gemiddelde beoordeling Neutraal

Pakketten

Webhosting 5 pakketten van 0.83 tot 4.99 € incl. BTW per maand

Ervaringen (38)

Erik A.

Algemene beoordeling Zeer slecht
Ervaring

Wij hebben recent twee nieuwe domeinnamen aangekocht, nu komen we te wetend at beide op hetzelde IP adres gferegistreerd staan! Fraude of onkundigheid?

Cor

Algemene beoordeling Zeer slecht
Ervaring

door het niet goed lezen van onze e-mail is onze webstie uit de lucht; ik een boze mail sturen; we zijn nu 24 uur verder en nog niets van ze vernomen; in hun communicatie na hun fout waardoor de website uit de lucht is zijn ze luchtig en schuiven ze de schult in onze schoenen en suggereren gewoon een nieuwe webstite te bouwen; mijn oordeel over de service is slechter dan slecht; een pruts partij

Erik

Algemene beoordeling Neutraal
Ervaring

Netbase B.V., Eindhoven
Stratumsedijk 23H
5611NA Eindhoven (Noord-Brabant)
Tel. +31-040-2115221

M

Algemene beoordeling Neutraal
Ervaring

Als het werkt, werkt het, maar support is zeer belabberd. Geen telefoonnummer, alleen een fax, reageren niet of pas na weken. Hosting is vaak zeer traag, en is meerdere malen afwezig geweest. Op klachten wordt niet gereageerd. Webmail werkt niet, mail server wordt vaak niet gevonden, website laadt traag.

E v Poppel

Algemene beoordeling Zeer positief
Ervaring

Pas begonnen, maar ik moet zeggen prima reactie en service. Installatron werkt als een tierelier. Je moet wel zelf het e.e.a. uit willen zoeken, maar zoals gezegd: Tot nu toe werkelijk prima!

Ms.Dzine

Algemene beoordeling Zeer positief
Ervaring

Helaas ging er bij mijn vorige bericht iets mis met de beoordeling. Ik hoop dat het nu geplaatst wordt zoals ik bedoelde. WebReus is gewoon GOED!

Ms.Dzine

Algemene beoordeling Neutraal
Ervaring

Al ruim 7 jaar klant bij WebReus en nog NOOIT problemen gehad. Ook alle anderen die ik naar hen heb verwezen zijn dik tevreden. WebReus is snel en levert goede service, dus ik begrijp helemaal niets van de klachten die ik hier lees. Van mij een 10+!

mj

Algemene beoordeling Zeer slecht
Ervaring

WEBREUS is echt een ramp.
Mijn www is alweer sinds twee dagen niet te bereiken en e-mails kunnen
niet ontvangen worden. Dus heb je aan de mailsupport drie keer niets aan.

Telefonisch alleen een band met verwijs dat alle medewerkers in gesprek zijn...
Hahaha, als je het telefoon twee keer laat overgaan (ophangen bevoor het band aan gaat)
en over nieuw opbeld en dat dan gedurende 1/2 uurtje doet dan bekom je de mhr. wel aan de lijn.

DRAMA niet aan te raden

Prive

Algemene beoordeling Zeer slecht
Ervaring

Dit is serieus de slechtste webhosting ooit!
Ik beheer een website met duizenden bezoekers per dag, de server raakt overbelast en ik moet uren lang opnieuw bellen om ze aan de lijn te krijgen!
Vervolgens krijg ik te horen van ze dat ik een mailtje moet sturen naar ze.

En ik heb nog steeds geen antwoord terug gekregen!

Dit is in één woord een KUT WEBHOSTING.
Ben verschrikkelijk boos!

Jeroen

Algemene beoordeling Zeer positief
Ervaring

nog nooit problemen gehad met websreus , prima bedrijf

E. Kraan

Algemene beoordeling Positief
Ervaring

Al een paar jaar klant bij Webreus, en tot op heden bevalt het me goed.
Toegegeven, ze mogen wel iets meer doen aan klantvriendelijkheid, maar dat is altijd de bottleneck geweest met techneuten. Ieder heeft zo zijn of haar kwaliteiten.
Altijd snelle reactie en problemen worden snel opgelost.
Ze zijn goedkoop en bieden over het algemeen uitstekende diensten aan voor dat geld.
Af en toe zijn ze door onbekende redenen uit de lucht, maar ik heb daar weinig last van.
Als je 24/7 afhankelijk bent van je website of een webshop draait, dan is een andere provider een betere keuze.
Voor een simpele site zoals die van mij met weinig eisen voldoet Webreus meer dan prima.

Sebastiaan

Algemene beoordeling Zeer slecht
Ervaring

DE website (En daarmee ook de emailtoegang) heeft er twee dagen uit gelegen. Ze waren niet bereikbaar. Online kon ik informatie vinden dat ze blijkbaar aan het verhuizen zijn. Dit was niet aangekondigd. Een deel van mijn omzet vloeit (rechtstreeks) voort uit mijn website en zichtbaarheid op het internet. Ik ga switchen naar een andere webhost, aangezien ik me dit, helemaal met bijvoorbeeld de feestdagen duizenden euro's kan kosten.

Daan

Algemene beoordeling Zeer slecht
Ervaring

Vandaag de hele dag offline. Gepland onderhoud, zonder melding vooraf. Geen website, geen email. Webreus is geen aanrader!

Dennis

Algemene beoordeling Neutraal
Ervaring

Webreus verlengt blijkbaar automatisch je contract met een jaar dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld starthosting.nl die je netjes meerdere malen een reminder sturen dat zodra je niks doe je domein zal vervallen en dat actie moet ondernemen om dit te voorkomen.

Nadat ik hier wat van had gezegd via de mail kreeg ik bijzonder onprofessionele antwoorden. Ik quote:
"U heeft die email niet goed gelezen?"
"Ik neem aan dat u weet waarmee u akkoord gaat?"
"U past achteraf de spelregels aan." met direct daarna de melding ze voor mij een uitzondering gaan maken en ik toch krijg waar ik om gevraagd had.

Deze, in mijn ogen idiote, uitspraken kwamen allemaal uit de vingers van Jim en het was helaas niet mogelijk om met iemand anders bij de klantenservice in contact te komen.

Al met al een bijzonder negatieve ervaring en webreus laat een zeer amateuristische indruk achter. Wellicht zit er niemand anders op de klantenservice behalve Jim en was het geen onwil van zijn kant dat ik niet met iemand anders kon mailen maar was er simpelweg niemand anders.

Martijn

Algemene beoordeling Zeer slecht
Ervaring

Ik heb sinds 3 jaar veel hosting pakketten/ domeinnamen via webreus lopen. ook wat relaties naar hun verwezen. Ze zijn zeer goedkoop maar de hosting is echt uitermate traag.
Webreus(ik noem ze nu webdeus) is typisch een gevalletje van een te snel gegroeid bedrijf dat naast hun te kleine schoenen is gaan lopen en daardoor zeer arrogant is geworden. Ook van dreigementen en chantage zijn de "grote heren" niet vies. Tja je moet wel om je site(s) in de lucht te houden. Werkelijk zeer onbeschofte en arrogante correspondentie kan je van deze gasten verwachten. Totaal niet flexibel en zeer onprofessioneel.
Ik houdt er normaal niet van om iemand te bashen en begrijp ook dat je misschien door de goedkope prijzen niet teveel moet verwachten, maar nadat ik in de afgelopen 3 jaar nog geen één keer fatsoenlijk te woord ben gestaan en nadat de snelheid nog steeds niet verbeterd is...is de maat vol.
Ik zeg dus: NIET DOEN
Ik hoop ook ten zeerste dat ze worden afgestraft voor hun wanprestatie en hun arrogantie en hopelijk leren ze ervan.
Ik betwijfel dit echter ten zeerste, aangezien ik in het verleden weleens een keer tegen webdeus heb gezegd: "huh hallo... zo moet je misschien niet met je klanten omgaan"
Ik ben ook zeker niet de enigste met deze klachten dus dit is een zeer groot en structureel probleem voor Webdeus.
Dus als je dit leest zoek ff verder naar een fatsoenlijke Hosting club. Er zijn er genoeg.

Ik zal mijn ervaring en mening over webreus ook op zoveel mogelijke review/ beoordeling sites gaan plaatsen.

P de Goederen

Algemene beoordeling Zeer slecht
Ervaring

Ga echt niet met die club in zee!
Technisch werkt het nog wel redelijk (ook niet geweldig), maar de helpdesk is zeer bot. Na een kleine discussie over de betaling van een opgezegde website waren de heren zo gepikeerd dat ze spontaan alle andere websites eruit hebben gegooid. Vervolgens valt er niet eens meer op een normale manier te praten. Bedrijfsfilosofie is dat op een normale manier met je klanten omgaan te veel geld kost.
Kijk maar eens rond op internet, ik ben niet de enige met dit soort slechte ervaringen. Webreus? Webkneus!

Joek van Montfort

Algemene beoordeling Zeer positief
Ervaring

Ik lees hier overwegend positieve reacties en een aantal _heel_ nagatieve. Zelf zit ik in het kamp van zeer tevredenen omdat:
- de prijs heel goed is
- Control Panel en met name Installatron helemaal in orde
- ze bereikbaar zijn als er een probleem is

Voorbeeldje: gebruiker maakt een ongelukkige instelling met mail forwarden en ongemerkt begint de zaak te "loopen met zeer veel dataverkeer tot gevolg. Volgens contract hoort daar een gepeperde rekening bij. Het is de gebruiker kwijtgescholden omdat het een eenmalige fout was in de eerste week van het contract.
"

RG

Algemene beoordeling Zeer slecht
Ervaring

Zeer slechte ervaring met Webreus, ik heb daar 14 domeinen geregistreerd staan, telefonisch zeer moeilijk bereikbaar. Onbeschoft aan de lijn, "duh" achtige opmerkingen bij vragen door Webreus. Domeinnamen registreren is omslachtig. Voor elke domein naam moet je wederom al je gegevens invoeren bij Webreus.

Altijd netjes betaald op 1 x 1 domein (8 euro) na, zonder een fatsoenlijk reminder heeft Webreus ALLE 14 reeds betaalde accounts afgesloten, waarvan de meeste zakelijk zijn. Resultaat, slecht imago, niet bereikbaar voor klanten en helemaal op nul gezet door Google.

Echt oordelen over Webreus kun je pas aan de hand van de behandeling van een issue. Aan de hand daarvan geef ik Webreus een dikke vette onvoldoende! Zeker voor zakelijk gebruik is Webreus GEEN aanrader! Zo ga ik niet met mijn klanten om, ik verhuis mijn domeinen per direct naar een andere provider Webreus, in dit geval is goedkoop, duurkoop!!!

Mijn advies: WEBREUS, NIET DOEN!

Chris

Algemene beoordeling Zeer positief
Ervaring

Goede provider en zeker voor een maand bedrag van 16.99... Altijd tot in de puntjes verzorgd. Ik heb meer dan 10 pakketen afgesloten bij Webreus, overzichtelijk met factureren. Ik ben zeer tevreden over deze provider een echte aanrader.

Balderik

Algemene beoordeling Zeer positief
Ervaring

Ik ben zeer tevreden over WebReus. Domeinen worden zeer snel vastgelegd. Parkeerdomeinen hebben standaard DNS beheer.
Via Installatron kun je eenvoudig Wordpress en Joomla installeren.

Een aanrader.

Jan

Algemene beoordeling Zeer positief
Ervaring

Prima host. Was binnen 1 dag online. Kan alles zelf via plesk regelen. De helpdesk heb ik maar 2 keer nodig gehad en beantwoord mails binnen een paar minuten en altijd met een goed antwoord. Sinds 1 jaar nog geen downtime gemerkt. Enige wat niet zo mooi uit de verf komt qua layout en gebruikersvriendelijkheid is de webmail maar verder is alles TOP.

Harry

Algemene beoordeling Zeer positief
Ervaring

Ik heb met verschillende providers gewerkt. Vaak doordat een klant ergens al een website had.

Voor mijn eigen sites had ik altijd één van de duurste providers.
Maar doordat ik voor een klant een site met zo weinig mogelijk kosten moest maken ben ik bij webreus terechtgekomen.
Minder dan 20 euro per jaar zal wel niet veel zijn dacht ik.(De klant wist dat het een gok was of het goed zou werken maar heeft toch voor webreus gekozen)
Maar tot mijn grote verbazing bleek alles net een stukje sneller en beter te gaan dan bij de andere provider.

Dat onze eigen site ook bij webreus wordt gehost, nadat we lang en grondig de tijd hebben gehad om het met andere sites te proberen, zegt meer dan genoeg.

Webreus is een topper!!!

Hebben de "klagers" hier dan ongelijk?
Niet helemaal.
Als je een provider hebt die alles voor je heeft ingesteld en een heel simpel beheertool gebruikt, dan lijkt het bij webreus wel heel moeilijk.

Het lezen van de handleiding voor plesk is het belangrijkste.
Het werkt net zo goed als bij de duurste provider die je kunt vinden.
Maar het instellen is wat meer werk.
Vooral het maken en instellen van e-mailadressen is wat lastiger dan ik gewend was.

Wat betreft de helpdesk.
Die heb ik bijna nooit nodig gehad.
Een keer gemaild over een probleempje met de mailserver.
Ik had binnen 10 minuten antwoord terug

Ik raad al mijn klanten aan om webreus te nemen.
Duurder hoeft niet, beter kan niet

Gerco

Algemene beoordeling Zeer positief
Ervaring

Ik heb zeer goede ervaringen met WebReus BV

Ik zit er nu ongeveer 4 maanden, en ik ben nog een vrij beginnende MySQL'er toen het niet lukte om een verbinding te krijgen met mijn database, mailden ze direct terug, met wat ik moest doen om het goed te krijgen..
Ze mailen altijd terug binnen 1 dag!!!

Echt een mega goede service voor niet veel geld.

Een aanrader!

Toon

Algemene beoordeling Zeer positief
Ervaring

Hoe weet je of een provider goed is? Door 'm te proberen. Ik heb er een half dozijn uitgeprobeerd, naast de diverse providers waar ik als webdesigner 'verplicht' tegenaan liep omdat klanten daar al een pakket bij hadden lopen. Bij elkaar heb ik zeker 15 providers 'meegemaakt'.

De verschillen in service zijn zonder overdrijven dramatisch, net als de verschillen in prijs. Rond 1997 was je minstens een paar honderd gulden per jaar kwijt voor een heel bescheiden hostingpakket. Webreus bewijst dat het anno 2008 voor een paar tientjes per jaar een betrouwbare hosting kan leveren. Weliswaar zonder telefonische ondersteuning (wordt ook duidelijk vermeld op de site), maar mail wordt vrijwel altijd binnen 24 uur beantwoord.

Ik heb intussen al jaren (10+) pakketten hier lopen. Ik begrijp de enorme verschillen in de posts hier dan ook niet, vooral niet over opzeggings-mails. Dit is het enige bedrijf wat uberhaupt VOORAF (en tijdig) vraagt of je je pakket wil verlengen of niet. Kom daar maar eens om bij andere providers..

Prettig aan webreus vind ik met name het consequent gebruik van PLESK, zodat je bij al je domeinen dezelfde, overzichtelijke tools hebt. Verder kun je op de site inloggen en een overzicht zien van al je domeinnamen en facturen en hun data. Meer providers hebben dat intussen, maar meestal niet zo duidelijk en zeker niet voor deze tarieven.

T. Steffer

Algemene beoordeling Zeer slecht
Ervaring

Heb hier gehost, was zeer slecht. Slechte support enz.
KReeg nooit een nuttige reactie, soms niet eens een reactie.
Veel downtimes

Durk Houtsma

Algemene beoordeling Zeer slecht
Ervaring

Ik heb er gehost, had REGELMATIG downtime, heb ze gemaild, heb veel gemaild, nooit reactie gehad.
Had toen maar de nummer gebeld van de verkoop, ik ben er binnen 1 week weggegaan..
Toen ik wou verhuizen, bleef ik mails krijgen..

Ik raad het echt af

herbert

Algemene beoordeling Zeer positief
Ervaring

Mijn website draait nu al bijna 3 jaar bij Webreus en ik ben nog steeds zeer tevreden! Goede kwaliteit van hosting, veel functionaliteit, een zeer goede / snelle helpdesk en dat alles voor een zeer lage prijs.

Een aanrader.

R. Bieze

Algemene beoordeling Zeer positief
Ervaring

Goede hoster. Middels het on-line registratiesysteem zijn de aangevraagde domeinen vrijwel direct on-line.

Ook de helpdesk handelt de gestelde vragen snel en netjes af.

B. Roes

Algemene beoordeling Zeer positief
Ervaring

Reuze!

Dacht eerst dat het niet mogelijk was voor dat geld. Het tegendeel is waar.
Snelle afhandeling van de bestelling: je kunt on-line het registratiecontract tekenen.

De Plesk accountgegevens worden direct toegestuurd. Het geheel wordt op rekening geleverd, ook dat vind ik een enorm pluspunt.

Echt een aanrader.

R, Weijers

Algemene beoordeling Zeer positief
Ervaring

Zeer goede host!

Ik had me 's-middags aangemeld, on-line het registratiecontract getekend en direct inloggegevens ontvangen (Plesk). Dezelfde avond was de site on-line.

Ook de helpdesk is uitstekend. Snel en vriendelijk.

Voor nog geen 17 euro een complete site met nl-domein...Geweldig.

R. Weijers

Arjan Eising

Algemene beoordeling Slecht
Ervaring

Bij Webreus heb ik een apart e-mailadres gebruikt voor de registratie, waardoor ik Webreus kan herkennen als er mail binnenkomt. Dagelijks komen op dat e-mailadres tientallen spam-berichten binnen. En dat terwijl ik het e-mailadres nergens anders voor gebruik.

woocky

Algemene beoordeling Zeer slecht
Ervaring

Mijn ervaring met WebReus is slecht. Ik zal het uitleggen waarom.

1) Wanneer je bij WebReus aanmeldt dan zit je vast aan een versie nummer. Bijvoorbeeld mySQL 3.xx en PHP 4.xx. Daar kom je nooit meer vanaf. Buiten de wereld van WebReus om gaan de versie nummers gewoon door. Maar bij WebReus zit je jaar in en jaar uit vast op die versie. Men kan vanuit gaan dat bij elke nieuwe versie nummer bepaalde bugfix zijn gedaan, performace verbetering, vervallen van ondersteuning op oudere versie nummer, en nieuwe 3rde partij software. In mijn geval was mijn versie zo oud dat ik geen ondersteuning meer kreeg op die versie nummer. Daarnaast 3rde partij software die ik wilde gebruiken kon ik dus niet.

2) WebReus ondersteunt ook JAVA. Dat is *niet* zo. Voor simple java code werkt het goed, echter wanneer je iets complexer java code maakt die de libraries begint aan te roepen (kan zijn standaard java libraries of 3rde partij libraries) dan klapt WebReus gewoon uit. JAVA loopt zich vast in zijn toegekende rechten. Je kunt donder op zeggen, WebReus doet er geen snikker aan. JAVA werkt gewoon niet...

3) WebReus hanteert een opzeg termijn van 60 dagen. Pas na 30 dagen krijg je een notitie van automatisch contract verlenging. Je kunt niets meer afzeggen, wijzigen, of uberhaupt iets doen. Je gaat gewoon de volledig bedrag betalen. Dat is pas geld verdiennen achter iemands rug om.
Kom nou als je opzeg termijn 60 dagen is dan zou je, als een goede service bedrijf, een notitie sturen die voor de 60 dagen ligt, dus bijvoorbeeld 65 dagen of 90 dagen zodat de abonnees de gelegenheid krijgt om een beslissing te kunnen nemen, en niet een notitie sturen waarop de abonnees later blijkt niet meer kan doen en dus nog een jaar vast zit aan je gepruts.

Mij ervaring met WebReus is bare slecht..
Slecht, slecht..

p.hamers

Algemene beoordeling Zeer positief
Ervaring

Na teleurstellende ervaring elders is deze hoster een verademing een absolute aanrader.Goede snelle en vooral deskundige helpdesk die meedenkt ook over zaken waar ze eigenlijk niets mee van doen hebben.
Alle sites die ik beheer zullen hier onder gebracht worden in de toekomst.

Richard

Algemene beoordeling Positief
Ervaring

Een verademing.
Bij mijn vorige hoster hing ik om de paar dagen aan de telefoon omdat weer iets niet klopte of de site weer eens uit de lucht was.
Webreus heb ik nog nooit hoeven bellen, dat zegt mij genoeg.
Bij het activeren van de hosting werd correct en snel gereageerd op mijn mails.
Ik start nu mijn 2de pakket bij hun.

Chris

Algemene beoordeling Zeer positief
Ervaring

- Zeer goede service
- Een goed supportpanel
- Zo goed als geen downtime
- Klantvriendelijk

Kortom, REUZE goed!

Peter

Algemene beoordeling Positief
Ervaring

Verschillende domeinen ondergebracht, zowel nieuwe als verhuisde.
Vlotte en duidelijke afhandeling. Snel on line. Tot op heden prima!

Daniël de Wit

Algemene beoordeling Zeer slecht
Ervaring

Ik wou begin februari al mijn domeinen die gestald stond bij twee hostingbedrijven verhuizen naar een andere hosting.

Over Prepaidwebhost.nl niks anders dan lof, goede service. Dat kon ik echter van Webreus echter niet zeggen. Ze weigeren m'n .com domein na herhaaldelijke mails van mij kant, en die van m'n toekomstige host te unlocken. Wanneer ik telefonisch contact opnam werd er enkel schaapachtig geregeerd. Op dit moment is mijn .com domein na al ruim 5 maanden nog stééds niet verhuisd!!!

Tom Klinkhamer

Algemene beoordeling Zeer positief
Ervaring

Vanaf oktober 2005 heb ik een van mijn portrettensites via Webreus lopen. Domeinregistratie en en een starter hostingpakket. Nul negatieve ervaringen. Ik heb bij hen meer dan 10 domeinen geregistreerd en 6 hostingpakketten. De enige kleine fouten die ik achter de rug heb zijn dat bij ingebruikneming incidenteel geen correcte wachtwoorden voor accountmanagement waren opgegeven. 1 telefoontje en het werd direct opgelost. Het duurt overigens wel even voor de telefoon wordt opgepakt maar in relatie tot de prijs is het OK. Responsetijden zijn (ook vanuit Duitsland) gewoon. De service is in mijn beleving snel en redelijk goed. Als ik de prijzen in aanmerking neem vind ik de service extreem goed. Ik had 5 hostingproviders voor risicospreiding. Ik heb er nu nog maar 3 en heb het meeste naar Webreus ovbergebracht.
Een absolute aanrader.