Hostingbedrijven.nlHostingbedrijven overzicht → Ikoula Nederland

Hostingbedrijf

BedrijfsnaamIkoula Nederland
Bedrijfswebsitehttps://www.ikoula.nl/
Algemeen
SIDN deelnemer Ja
DNS.be registratieagent Ja
ISP Gedragscode(.com) deelnemer Ja
Geaccrediteerd .EU registrar Nee
Bedrijfseigenschappen
Rechtsvorm BV
Aantal personen fulltime personeel 50
Beoordeling
Gemiddelde beoordeling Positief

Pakketten

Webhosting 2 pakketten van 0.50 tot 1.50 € incl. BTW per maand

Ervaringen (44)

Cees

Algemene beoordeling Zeer slecht
Ervaring

Ikoula was voorheen Ermis. De meeste (niet recente) reviews zijn nog van de Ermis-periode, toen de service en kwaliteit inderdaad uitstekend was.
Na de overname door het Franse bedrijf Ikoula zijn ook de recensies van Ermis gewoon overgenomen en dat geeft een sterk vertekend beeld.
De hoge gemiddelde waardering komt voort uit de Ermis periode en dat is niet meer van toepassing.
Lees dus alleen recente recensies! Dat zijn de werkelijke Ikoula recensies!

Ik was een zeer tevreden klant van Ermis en heb na de overname een Ikoula WordPress pakket afgenomen voor een aantal van mijn websites.
De Ermis helpdesk bleef bestaan als ”Ikoula Nederland” en dat gaf mij wel vertrouwen; de uitstekende service die ik van Ermis gewend was.
Maar al na ca. 2 maanden moest ik noodgedwongen verhuizen naar een andere hoster omdat de technische kwaliteit en service van Ikoula ernstig onder de maat was.
Ik heb meer dan 30 jaar ervaring met veel verschillende hosters en heb nog nooit zo'n beroerde hoster meegemaakt!

Het begon met langdurige downtime die niet werd opgemerkt door Ikoula. Het was duidelijk dat er geen monitoring van de shared hosting webservers was.
Na vele uren downtime moest ik zelf Ikoula bellen/mailen om hen hierop te attenderen. Uiteindelijk werd hierop gereageerd, vervolgens ging het weer even goed maar de server ging steeds weer down voor langere tijd.

Uiteindelijk (na ca. 3 weken!) leek de downtime wat minder te worden maar toen begon het volgende probleem: mijn WordPress sites verzonden geen e-mail meldingen meer, dus formulieren etc. werkten niet meer, klanten kregen geen feedback en beheerders geen systeemmeldingen.
Dit lag niet aan mij of aan de WordPress configuratie maar aan de Ikoula server in Frankrijk.
Ook hierover heb ik herhaaldelijk gebeld/gemaild maar daar werd niet- of pas na een week op gereageerd en het probleem werd niet opgelost.

Uiteindelijk heb ik al mijn accounts bij Ikoula/Ermis opgezegd en ben verhuisd naar een andere hoster.
Tijdens die verhuizing kwam ik erachter dat al mijn domeinregistraties opnieuw betaald moesten worden, terwijl ik deze nog maar pas geleden voor een jaar had vooruit betaald.
M.a.w.: Ikoula ontvangt domeinregistratie betalingen voor 1 jaar maar betaalt dit vermoedelijk zelf per maand/kwartaal aan SIDN. Als er dus tussentijds een hostingaccount wordt opgezegd, vervallen ook je domeinregistraties terwijl die wel voor 1 jaar vooruit zijn betaald aan Ikoula maar dus niet geheel zijn doorbetaald aan SIDN.
Op die manier verdwijnt het geld voor de resterende periode blijkbaar in de zak van Ikoula en zit je als ex-klant met verlopen domeinregistraties of dubbele kosten als je er tijdig achter komt en nog kunt verlengen.

Ik heb hier een mail over gestuurd waarin ik schreef dat ik het wel netjes zou vinden als dit verschil zou worden terugbetaald, zeker gezien alle voorgaande storingen, frustraties en noodgedwongen verhuizing omdat storingen niet- of veel te laat worden opgelost en er niet adequaat wordt gereageerd op mijn gegronde klachten.
Na een week nog geen reactie op dit bericht, dus nogmaals een reminder gestuurd.
Toen ik ook hierop geen reactie kreeg, heb ik besloten om deze review te plaatsen.
Ik hoop dat hierdoor andere mensen gewaarschuwd zijn en zich niet laten foppen door de positieve reviews die dus nog stammen uit de tijd van Ermis (vóór de overname door Ikoula).

Overigens vind ik het echt heel triest voor de “Ermis-crew” die voorheen altijd uitstekende service had verleend.
Blijkbaar heeft Ermis een grote fout gemaakt door met Ikoula Frankrijk in zee te gaan; steeds meer klanten verhuizen naar andere hosters.
Ik ben ervan overtuigd dat Ikoula Nederland (de oude “Ermis-crew”) van goede wil is, maar zij zijn afhankelijk van Ikoula Frankrijk voor het oplossen van server problemen.
Mijn klachten werden door hen steeds doorgegeven aan Ikoula Frankrijk maar Ikoula Frankrijk besloot steeds om daar niets mee te doen. Dat was voor de mannen van Ikoula Nederland ook heel frustrerend.
Ondertussen is het zo ver dat Ikoula Nederland niet meer reageert op klachten. Blijkbaar kunnen zij de klachtenregen niet meer aan.

Sorry jongens van Ermis / Ikoula Nederland… Ik wens jullie veel sterkte met de strijd tegen de “Franse muur” en hoop dat jullie nog een oplossing vinden door met een ander bedrijf in zee te gaan die zijn klanten wel serieus neemt.
Ik ben echter te veel tijd, geld, klanten en geduld verloren om dit af te wachten.
Al vind ik dat ik nog steeds recht heb op restitutie/compensatie; er wordt niet meer gereageerd op mijn berichten hierover. Dan neem ik mijn verlies maar en schrijf deze review om anderen te waarschuwen.
Wat Ikoula (Frankrijk) betreft, heb ik een kort en bondig advies: Rien ne va plus!

W

Algemene beoordeling Neutraal
Ervaring

Gewoon een prima service. Sites zijn bijna altijd in de lucht, heb je een vraag en stel je die per mail dan krijg je een snel en vakkundig antwoord. Het bestaat dus echt zo'n hostingbedrijf. Heb al vrij veel ervaringen met andere bedrijven en had eigenlijk de moed al opgegeven.

M.K

Algemene beoordeling Neutraal
Ervaring

Snelle reactie, snel oplossen van problemen (bij andere hoster). Erg behulpzaam. Denken mee. Heel blij mee. Met dank!

Hugo

Algemene beoordeling Neutraal
Ervaring

Betrouwbaar bedrijf wat je snel helpt bij kleinigheden. Ze denken zelfs wat met je mee over dingen die buiten hun dienstverlening staan.

So far (nu paar jaar) erg goed.

Cees Wouda

Algemene beoordeling Neutraal
Ervaring

Ik ben weer eens volledig overrompeld door de geweldige support van Ermis. In twee dagen twee problemen bij het verhuizen van een site; beide problemen binnen 2 minuten opgelost!

LVO

Algemene beoordeling Zeer positief
Ervaring

Al jaren tevreden klant bij Ermis/ domeinruimte.nl voor 1 website.
Zojuist een andere domeinnaam naar hen toe verhuisd. Binnen een half uur was alles rond! Snel en persoonlijk contact, daarom verhuis is graag alles naar hen!

José van Kemenade

Algemene beoordeling Neutraal
Ervaring

Sinds 2012 heb ik een eigen bedrijf en ben ik meteen bij Ermis terecht gekomen. Dit kwam omdat zij een hele fijne handleiding WP op het internet hadden staan. De dienstverlening van Ermis is heel erg goed en ze zijn erg vriendelijk, snel en accuraat. Onlangs heb ik een tweede website bij hen gehost, want ik wil geen ander hostingbedrijf. Ik zit goed bij Ermis!

Erwin Maes

Algemene beoordeling Zeer positief
Ervaring

Sinds 2009 heb ik geleidelijk al mijn sites ( 15-20 domeinen van klanten) verhuisd naar Ermis. Prijs/kwaliteit onklopbaar!
En het grote voordeel is dat je meerdere domeinnamen zonder veel moeite kan laten koppelen aan één hosting.
We doen ook newsletters voor verschillende klanten (tot 3000 verzendingen per dag) en ook dat verloopt vlot.

Wim van der Baan

Algemene beoordeling Neutraal
Ervaring

Sinds 2011 heb ik mijn beide websites naar Ermis verhuisd. Binnen een had ik alles weer werkend, met het juiste advies. Bij mijn vorige hostingproviders was ik meer geld kwijt en kreeg ik een minder snelle en deskundige behandeling. Mogelijke problemen worden eerder gisteren opgelost, dan vandaag. Niets dan lof, ik zal mijn kennissen zeker Ermis aanbevelen

www.nurecht.nl

Algemene beoordeling Neutraal
Ervaring

Wij hebben de website van onze stichting (www.nurecht.nl) bij Ermis ondergebracht. Omdat wij via een chat gratis juridisch advies geven kwam er de nodige techniek bij kijken om dit allemaal te realiseren. In de afgelopen twee jaar hebben wij drie keer om hulp gevraagd bij Ermis en die hulp was buitengewoon snel en goed.

Na het aanmelden konden we binnen ca. een half uur de website online zetten. Daarbij hebben we enige ondersteuning gekregen. Maar ook op een later moment bood Ermis aan om een bepaalde ingewikkelde installatie voor ons te doen, nu dit ons niet direct zelf lukte. Vandaag was er een andere technische uitbreiding die voor ons wat lastig was, maar Ermis heeft ook dit voor ons weten op te lossen.

Al met al zijn wij meer dan tevreden over de dienstverlening en bovendien is de verhouding tot de prijs ook zeer goed. Wij kunnen iedereen de dienstverlening van Ermis dan ook zéér aanbevelen. Ronduit: top dienstverlening!

Richard Bosma

Algemene beoordeling Zeer positief
Ervaring

Via een vriend -die veel in marketing doet- getipt om mijn domein en hosting bij Ermis te doen. Tot nu toe erg tevreden. Zij zijn goed bereikbaar en snel. Prima prijs / kwaliteit-verhouding! Net een probleem snel en adequaat verholpen. Ben er erg tevreden over!

ouwens

Algemene beoordeling Neutraal
Ervaring

Goede service en prima diensten. Altijd bereikbaar en snelle reacties.

Looyé

Algemene beoordeling Neutraal
Ervaring

supersnelle en goede helpdesk

Bob de Graaf

Algemene beoordeling Neutraal
Ervaring

Zeer goede ervaringen met Ermis! Echt een aanrader. Ben nu 2 jaar klant en zeer tevreden, vooral over de service! Ze nemen altijd de telefoon op en je wordt gelijk geholpen. TOP!

Bob de Graaf - Bob Was Here

S van Erp

Algemene beoordeling Neutraal
Ervaring

Prima hosting voor een verassend lage prijs.
Zeker aan te bevelen.
De gebruikersomgeving Installatron is overzichtelijk en helder.
Mogelijkheden tot het maken en terugzetten van back-ups.
Prima service!

Willy Triest

Algemene beoordeling Zeer positief
Ervaring

Na minder leuke ervaringen met onze vorige hostingprovider gingen we op zoek. Al van bij onze eerste contacten werden we door de mensen van Ermis bijzonder snel, vriendelijk en uitgebreid geïnformeerd, ook al waren we nog geen klant. Nooit was een vraag te veel.

We hebben de overstap naar Ermis gemaakt, en daar hebben we nog geen seconde spijt van! Ermis heeft ons een uitstekend pakket aangeboden, veel goedkoper dan wat wij dachten nodig te hebben, en onze website is geen seconde offline geweest.

Ook na de betaling worden wij altijd -letterlijk altijd= zelfs op zondagavond- dadelijk geholpen. Iets niet duidelijk, geen probleem, je krijgt ondersteuning tot alles naar wens draait.

Ondertussen hebben we meerdere website bij Ermis lopen, waaronder een WP-site in 4 talen, en omdat zij gebruik maken van Installatron is dat zelfs voor een leek als ik heel vlot prima gelukt.

Als je graag de beste service wil tegen een heel schappelijk tarief dan is Ermis jouw partner!

Joke van der Wal

Algemene beoordeling Neutraal
Ervaring

Zeer goede ervaring.
Als er een probleem is word ik snel geholpen.
Ik waardeer de service en de vriendelijkheid.

Charlotte Bakker

Algemene beoordeling Zeer positief
Ervaring

Top! SU-PER-klantvriendelijk. De heren helpen mij zelfs na tienen nog uit de brand.

Aanrader!

HZ

Algemene beoordeling Zeer positief
Ervaring

Hallo,
Zeer goede service. ze reageren altijd en ook nog eens zeer snel. Bellen of emailen maakt niet uit.

Zeker een aanrader. De pakketten die zij aanbieden zijn zeer compleet.

Groet

Robin

Algemene beoordeling Zeer positief
Ervaring

Ik ben inmiddels al enkele jaren klant bij Ermis en ben zeer tevreden! Zoals mijn naamgenoot hieronder al aangeeft zijn ze altijd te bereiken en reageren snel.
Ook is de kennis professioneel en wordt er adequaat gereageerd zowel telefonisch als via email.
Onlangs had ik op mijn verouderde forum software een trojan infectie en ook dit is met medewerking van Ermis snel opgelost.

Het webhosting pakket wat ik heb is normaliter toereikend genoeg wat betreft de bandbreedte. Als het eens voorkomt dat ik het overschrijdt(1 keer per jaar) wordt hier ook niet krampachtig over gedaan. De medewerking en het meedenken spreken mij enorm aan. De prijs is ook nog eens zeer goed!

ItJustWorks

Algemene beoordeling Zeer positief
Ervaring

Zeer tevreden!! Reageren supersnel en staan ALTIJD voor je klaar.. (zelf 'savonds en in het weekend)

Wim van der Baan

Algemene beoordeling Neutraal
Ervaring

Vorige week heb ik via Internetten.nl Ermis gevonden. Binnen een aantal uren was de complete verhuizing vanaf mijn oude hosting-provider geregeld, na een klein probleem werd ik zelfs door hun gebeld en naar de oplossing geleid. Kortom; ik ben meer dan tevreden!
Ik kan Ermis een ieder aanraden!

christianne

Algemene beoordeling Neutraal
Ervaring

Just the best! Laten je nooit in de steek, perfecte service, ga zo door Ermis

Annemiek

Algemene beoordeling Zeer positief
Ervaring

Ben 3 maanden geleden begonnen met het zelf bouwen van een zakelijke website (ik wist echt niets over het bouwen van een website....) en heb de domeinnaam en hosting bij Ermis genomen. Ben uitstekend geholpen, eerst adviseerden ze me over de te gebruiken software (Iweb) en toen ik tegen wat problemen opliep werd ik snel en to the point geholpen. Zelfs op zaterdagavond... Mij een raadsel hoe ze voor dit tarief zoveel service kunnen bieden. Aanrader!!

A

Algemene beoordeling Zeer positief
Ervaring

De service van Ermis is perfect. Vragen via mail worden zeer snel beantwoord (meestal heb ik zelfs binnen een uur al reactie).
Uitstekend dus.

X. Hoof

Algemene beoordeling Zeer positief
Ervaring

Wat een prachtbedrijf Ermis! Dimitri, de eigenaar staat dag en nacht klaar om mensen te helpen, ik heb meerdere keren vragen gehad waarom iets niet werkte en hij hielp mij door mee te kijken en mij te leren waarom iets niet werkte. Zo kon ik ingewikkelde modulen installeren dankzij hem! Wat een super service!

K.S.

Algemene beoordeling Zeer positief
Ervaring

Een jaar geleden hadden we het gevoel thuisgekomen te zijn (zie onder). In het afgelopen jaar is dat gevoel ruim bevestigd!
Deze mensen weten kwaliteit en Service te bieden voor een prijs die ik nog niet elders ben tegengekomen.
Na jaren ellende en goedkoop is duurkoop hebben we nu een jaar gehad van relatief technische rust en concentratie op dat waar het omgaat: De websites.
Heren jullie weten hoe een Admin gelukkig te maken, dank je wel en ga vooral zo door.
M.vr.gr. secretaris K. Scholten.

Raffi

Algemene beoordeling Zeer positief
Ervaring

Enorm tevreden en super service

Drewes

Algemene beoordeling Zeer positief
Ervaring

Momenteel vier websites onder beheer, drie privé, één zakelijk. Alles verloopt tot nu toe uitstekend.

Ruud

Algemene beoordeling Zeer positief
Ervaring

Buitengewone kwaliteit voor je geld.

Snelle en vriendelijke helpdesk, die ook nog weten waar ze over praten.
De medewerker "Dimitri" is helemaal goud, hij lijkt wel dag en nacht te werken en geeft altijd goed antwoord.

Onze site overgezet van een veel duurdere provicer naar ermis en het verschil is enorm. De laadtijd van onze pagina's is minimaal 3x zo snel geworden.
We draaien een redelijke wordpress installatie, en de prestaties van de servers en de database is zeer goed te noemen.

Ik hoop wel dat de kwaliteit in de toekomst zo goed blijft.
Zulke prestaties voor deze prijs zal moeilijk vol te houden zijn.

MW

Algemene beoordeling Zeer positief
Ervaring

In één woord Perfect !!
Wij hebben verschillende domeinnamen en hostingpakketten bij ze en alles draait voor 99.9% perfect!!
Als er iets is wordt je direct, snel en vakkundig geholpen. Hulde, want dat heb ik bij vorige ISP's wel anders mee gemaakt !!

Stichting Easwaramma

Algemene beoordeling Zeer positief
Ervaring

Wat een thuiskomen is dit: Goede vlotte service, geen storingen, lage prijs, hoge professionele kwaliteit. Mogelijkheden voor onze websites die we niet elders aantroffen zoals een PHPlimiet van 128Mb wat onze sites vlot laten werken. De verhuizing hebben ze super afgehandeld. We hebben zeker het gevoel in goede handen te zijn.

pjk

Algemene beoordeling Neutraal
Ervaring

Ik ben zeer tevreden over Ermis.
- als er downtime is, krijg je VAN TE VOREN een nette mail
- rekening volgt per mail, evenals de bevestiging dat je betaald hebt

Kortom, aan veel kleine zaken is te zien dat ze hun dienstverlening voorelkaar hebben.

RvA

Algemene beoordeling Zeer positief
Ervaring

Tot nu toe ben ik zeer tevreden. Ze zijn zeer snel en klantvriendelijk. Ik blijf voorlopig hier :)

Olaf

Algemene beoordeling Zeer positief
Ervaring

Alleen maar goed ervaringen.
Prijs/kwaliteitsverhouding is prima.
Helpdesk zeer goed bereikbaar (die enkele keer dat je ze nodig hebt).
Deskundig advies en ze staan in een van de beste datacenters van Nederland (Evoswitch)

gdv

Algemene beoordeling Neutraal
Ervaring

duidelijk, snel en met een goede service! Positieve ervaringen van anderen kan ik onderschrijven!

es. plomp

Algemene beoordeling Zeer positief
Ervaring

Zeer zeer tevreden over dienstverlening, kwaliteit en performance. Grote aanrader.

Trees

Algemene beoordeling Neutraal
Ervaring

Ik ben zeer tevreden. De verandering van host ging door veel support van de zijde van ermis goed, slechts twee maal in drie kwart jaar heeft de server een hikje gehad, de informaiteverstrekking is goed, en bij vrsgen wordt je adekwaat geholpen. Kortom, tevredenheid in alle opzichten. |Goede waar voor een lage prijs.

Richard

Algemene beoordeling Zeer positief
Ervaring

Een dergelijke service is tegenwordig zeldzaam. Ermis doet wat het moet doen, zij reageren zeer snel bij vragen en communiceren goed. De prijs/prestatie verhouding is voor de geboden service uitstekend.

Wannet

Algemene beoordeling Zeer positief
Ervaring

Alleen maar zeer postieve ervaringen met Ermis !!